Pripovedi osebnih izkušenj

Zaradi ohranitve avtentičnosti vsebina ni lektorirana.


ESTERINA PRIPOVED:

Potem, ko sem z uporabo pristopa Sem&vem® uspela spraviti pod nadzor zelo hudo obliko neozdravljive bolezni, sem v razvoj pristopa vložila svoje prihranke in na ta način postala solastnica in direktorica, kasneje pa prokuristka podjetja Cultura Europaea d.o.o.. Usklajujem delovanja vseh, ki sodelujejo v Konzorciju Sem&vem®.

Leta 1979 sem (leto dni po rojstvu hčerke) hudo zbolela. Medicinski strokovnjaki so mi opravili nešteto preiskav in mi po približno enem letu povedali, da boleham za precej redko “židovsko boleznijo” (Syndrom Behcet), ki okvari delovanje imunskega sistema. Ker za to bolezen ni bilo učinkovitih zdravil, so mi predpisali zelo močna protivnetna sredstva oziroma kortikosteroide, s katerimi so mi lajšali bolečine. V naslednjih 15 letih sem bila popolnoma odvisna od zdravil. Zdravniška komisija je določila, da smem delati le polovični delovni čas.

Leta so mi minevala med obiski pri zdravnikih, občasnimi sprejemi v bolnici za infekcijske bolezni, rehabilitacijami v zdraviliščih in dodatnimi preiskavami v tujini. Precej logična posledica vsega tega je bila, da sem se razšla s tedanjim življenjskim partnerjem. Tudi moja hči je odraščala v precej zahtevnih razmerah in je bilo najino sporazumevanje precej težavno oziroma zahtevno. Depresija, brezvoljnost, telesna nemoč, zaradi jemanja zdravil pojav debelosti, obup - to so bili moji stalni spremljevalci v tem obdobju. Po približno desetih letih so se mi zaradi stalnega jemanja zdravil že začeli pojavljati nevarni stranski učinki. To je bil začaran krog, iz katerega nisem videla izhoda. Medtem sem se sicer ponovno poročila, vendar sem bila v tem zakonu le nemočna, precej zmedena udeleženka.

Leta 1994 sem, kot vsako leto, odšla na rehabilitacijo v zdravilišče. Poleg zdravljenja smo imeli pacienti tudi možnost udeležbe na raznih prireditvah. 4. junija 1994 sem tako na oglasni deski prebrala, da sta za ta dan predvideni dve priložnosti: obisk zidanice in srečanje s plesom ali pa predavanje Rudija Klariča o metodi či gong. Seveda se je moja pamet takoj odločila za ples, saj je v njem zelo uživala in ji je bilo to najljubše razvedrilo. Potem pa … kot bi se mi v pameti nekaj obrnilo in začutila sem nenavadno odločenost, da ne grem na veselico, ampak poskusim z nečim, kar je bilo moji pameti še povsem neznano in bolj odbojno kot privlačno. In tako sem, pameti navkljub, odšla na predavanje.

Rudi Klarič je vstopil v dvorano, začel govoriti in v trenutku sem planila v neustavljiv jok, ki se je s krajšimi prekinitvami nadaljeval do konca predavanja. Rudi je po končanem predavanju prišel k meni in me vprašal: »Gospa, kaj pa je z vami?« »Zelo sem bolna«, sem mu odgovorila. In njegov odgovor? Za mojo pamet je bil neizmerno žaljiv, saj mi je rekel, da mi prav nič ni, le v glavi da imam zelo veliko zmešnjavo!

Ta dan je bil vsekakor prelomnica v mojem življenju, saj se mi je življenje sicer zelo počasi, a zanesljivo začelo postavljati na noge!

S predavanji oziroma treningi (kasneje pristop Sem&vem®) sem redno nadaljevala v Ljubljani. Po nekaj mesecih sem zelo previdno začela zmanjševati dozo zdravil. Na vsakem predavanju oziroma treningu mi je samodejni jok lajšal napetosti, ki so se vsa ta leta kopičila v moji podzavesti. Sproščala sem telo, odpirala celice organizma, izklapljala nekoristne oziroma za moje zdravje škodljive misli. Po nekaj mesecih sem se lotila tudi razčiščevanja oziroma spremembe miselnosti. Za zdravje škodljive misli sem si prizadevala nadomestiti z zdravimi. Precej zahtevno, vendar zelo zdravilno in učinkovito opravilo. Neverjetno, koliko prirojene nesmiselne navlake sem imela, ne da bi se tega sploh zavedala!

Po nekaj manj kot enem letu sem povsem opustila jemanje zdravil.

Da resnično poteka samozdravljenje telesa, mi je postalo jasno, ko sem začutila, kako se moja kronična miselna in telesna utrujenost, ki me je leta težila, polagoma umika. Manj sem imela zateženih misli, bolj lahkotno je postajalo telo.

Redno sem hodila na urjenja izklapljanja motečih misli in globinskega sproščanja organizma. Vse pomembnejše pa je postajalo zame tudi razčiščevanje. Imela sem kar precej telesnih in duševnih reakcij, saj je moja pamet zelo nasprotovala vsaki spremembi miselnosti.

Nastopilo je obdobje menopavze. Zelo dobro sem se zavedala, da bo to za moje telo zelo zahtevna preizkušnja, ker so v mojem rodu ženske zelo težko prestajale to obdobje. Najbolj svež spomin je bil na mojo mamo, ki je v takem obdobju preživljala prav neverjetne muke … Ne morem reči, da je bilo to obdobje zame enostavno, vendar sem ga s pomočjo tega pristopa oziroma rednih urjenj uspela prebroditi brez hormonskih zdravil! Nedvomno je bil to zame zelo velik uspeh.

Lotila sem se tudi urejanja odnosa s hčerjo oziroma urejanja miselnosti na področju starševstva. Ko sem v moji pameti ta odnos v grobem razčistila, se je tudi hči začuda precej spremenila. Danes lahko rečem, da je najin odnos zelo dober in na nekaterih področjih že lahko sodelujeva kot duhovni bitji, ki imata lastno pamet že dokaj dobro pod kontrolo.

Ko sem bila še otrok, so mi vedno vcepljali v glavo, da moram študirati, sicer se bom težko prebijala skozi življenje. Jaz pa sem tako rada izbirala oblekice za svoje punčke – jih preoblačila, jih lepotičila, jim neprestano spreminjala zunanji videz! Nihče me ni resno jemal, le posmehovali so se mi, češ, kaj boš pa s tem …

Ker kasneje nisem dokončala visokošolskega študija, sem bila zelo nesamozavestna in v pamet se mi je vtisnilo prepričanje, da sem nesposobna za zahtevnejša dela. Po nekajletni uporabi pristopa pa sem postopoma, brez zunanjega pritiska, začela odkrivati moje nadarjenosti. Kar nisem se mogla načuditi, da lahko počnem toliko stvari, ne da bi se na teh področjih kdajkoli izobraževala! Včasih res ne vem, česa bi se najprej lotila - toliko je stvari, ki bi jih hotela narediti.

Najbolj uživam, ko ženskam in moškim pomagam pri zunanjem izgledu (nadarjenost, ki sem jo zaznala že v otroštvu, vendar je bila moja notranja moč še prešibka, da bi to zmogla uporabiti). Pri opremljanju notranjih bivalnih ali delovnih prostorov me še posebno osrečuje, ko imam priložnost izbirati barve in z njimi ustvarjati … Uživam tudi pri prevajanju, pri študiju astrologije, pri organizaciji raznih projektov, pri pripravi raznih jedi, uspevam z vzgojo vrtnin in rož. Ugotovila sem celo, da je moja pamet nadarjena tudi za striženje (vadim na vnuku) … Vsake nove stvari se lotevam pogumno, brez strahu.

Tudi na področju partnerstva sem s pomočjo tega pristopa zelo napredovala. Glede na to, da sem se rodila v tretji dvanajstini (Ribi), je bila moja pamet zasičena z romantiko, ljubeznijo, pogostimi zaljubljanji, dvakrat sem se poročila in potem tudi ločila. Velikokrat pomislim: če se ne bi lotila spremembe miselnosti, bi bila sedaj že najmanj 5x poročena in tolikokrat tudi ločena!

Kar zahtevno se je bilo soočiti z drugačno, bolj zdravo miselnostjo na tem področju. S pomočjo tega pristopa sem veliko premišljevala, kaj sploh je uspešno in smiselno partnerstvo. Potrebovala sem kar nekaj let razčiščevanja, da sedaj že precej razumem, kaj naj bi to bilo, in da že 18 let tudi živim v takem partnerstvu. Občasno se mi sicer v pameti še vključi stara miselnost, ki bi si želela spremembe, vendar ta del vsakič uspešno izključim in namesto tega vključim novo, bolj smiselno miselnost in “napad” mine!

Trenutno stanje v zvezi z mojo boleznijo je, da jo imam pod kontrolo. Sedaj se lotevam odpravljanja vzroka zanjo. Jasno mi je že, da je ta vzrok v moji miselnosti na področju spolnosti. To je področje, ki sem ga že bistveno uredila, ga pa hočem do dna osvetliti in razčistiti. Nočem več biti žrtev tovrstnih podedovanih in tekom življenja pridobljenih, tako zelo škodljivih predsodkov.

Vem, da me čaka še trdo delo, ker se moja pamet zelo upira in nasprotuje pogumnejši, sveži, za moje zdravje bolj koristni miselnosti v povezavi s spolnostjo. Ne dvomim, da bom s pristopom oziroma z razčiščevanjem tudi na tem področju uspela. S tem pa bi odstranila tudi vzroke za moje poglavitne težave, kar je predpogoj, da se moja “neozdravljiva” bolezen ne bi mogla ponoviti.

Zelo dobro se zavedam in me to tudi osrečuje, da bom ta pristop uporabljala celo življenje. Odločila sem se, da si bom tudi v bodoče z redno uporabo urjenj sproti krepila notranjo moč in tako preprečila, da bi se mi nerazčiščenosti ponovno začele kopičiti v podzavesti - v škodo moji duševnosti in telesu. Tako pristop zame vse bolj predstavlja dragoceno “kopalnico za dušo”, brez katere moje življenje ne bi moglo biti tako zelo prijetno.“

Ester


LJUDMILINA PRIPOVED:

S pristopom Sem&vem® si že več kot deset let uspešno pomagam na vseh področjih življenja in dela. Začetek moje uporabe pristopa je bil usmerjen na področje reševanja nezadovoljivih medčloveških odnosov v zasebnem in poklicnem okolju ter vzporedno na področ je zdravja.

Z uporabo pristopa zmorem načrtno usmerjati svoje zasebno in poklicno življenje. Omogoča mi okusiti kakovost življenja na bistveno višjih ravneh od tiste pred uporabo pristopa, kar je zame neprecenljivo. Zavedanje notranjega miru, uravnovešenosti in osebnostnega razvoja me osrečuje. Za druge morda moj povsem nezaznaven prispevek k razvoju človeštva je za moj osebnostni razvoj življenjskega pomena.

Na zdravstvenem področju sem z dosledno uporabo pristopa spravila pod nadzor:

osteopenijo, boreliozo, ciste, polipe, nepravilne maternične krvavitve, alergije, pogosto depresivnost in črnogledost, odvisnost od odnosov (občutek manjvrednosti), glavobole, obup, naveličanost, strah, pogosto živčnost, zmanjšanje uporabe zdravstvenih storitev v zadnjih sedmih letih (uporabljam jih predvsem v preventivne namene), tudi ni več prej pogostih prehladov. Dobro počutje dosežem brez uporabe zdravil, tudi obdobja slabega počutja so bistveno krajša.

Rezultat uporabe pristopa Sem&vem® so tudi moji naslednji dosežki:

več delovne in ustvarjalne energije pri vsakem delu; več vztrajnosti, pomirjujoč odnos in bolj spodbuden vpliv na okolje; vlaganje več energije in časa v delovne napore in iskanje rešitev namesto utapljanje v nezadovoljstvu in težavah; bistveno zmanjšanje konfliktnih, zahtevnih (nevarnih) odnosov v času ločevanja in po ločitvenem postopku; bolj spoštljiv odnos do bivšega partnerja; zmanjšanje nepotrebnih preobremenitev in posledično manj bolezenskih izostankov na odgovornem delovnem mestu; prevzem odgovornosti za lastno počutje, odnose in zdravje; sprememba miselnosti iz: “Okolje je “krivo“ za … ””Moja miselnost je tisto, kar lahko spremenim v odnosu do partnerja, sodelavcev, staršev, otrok …”; spoznavanje pomena prehrane, nadzor nad požrešnostjo in opustitev škodljivih kombinacij hrane; nadzor nad miselnostjo (jeza, zamera, ljubosumje in krepitev duhovne moči in prisebnosti, ki mi omogočata regeneracijo in upočasnitev nadaljevanja degeneracije telesa); bistveno boljše razumevanje vloge in pomena spolnosti v mojem življenju.

Ljudmila


MAJINA PRIPOVED:

Sem sladkorna bolnica tipa 1 že od 16. leta dalje

Ko sem leta 2009 zanosila, sem bila polovico nosečnosti brez težav, potem pa so se težave kar vrstile – težave z delovanjem ledvic, jeter in podobno. Zdravniki so mi predlagali predčasen porod, saj sva bila ogrožena otrok in jaz. Zagrabila me je popolna panika. Odločila sem se za intenzivno uporabo pristopa Sem&vem® – vsak dan sem uporabila urjenja in hkrati hodila na osebne pogovore. Že v času enega meseca so bili izvidi krvi vse boljši. Čeprav je najprej izgledalo, da bom morala zaradi vseh težav roditi predčasno (dva meseca prej), sem s pomočjo rednih urjenj dosegla, da sem rodila le 14 dni pred rokom brez večjih težav.

Z uporabo pristopa Sem&vem® in osebnimi pogovori sem nadaljevala tudi po rojstvu otroka.

Ko sem leta 2014 spet zanosila, sem bila na nosečnost veliko bolje pripravljena. Skoraj celotno nosečnost sem dobro prenašala, nisem imela omembe vrednih težav – do nastopa porodniške sem vseskozi hodila v službo. Potem pa sem žal opustila redna urjenja (življenja si nisem mogla organizirati za redna urjenja) in sem prihajala le občasno. Skušala sem vzdrževati doseženo – uspela sem in nosečnost speljala do konca, so mi pa pri porodu pomagali s carskim rezom. 

Verjamem, da bi lahko rodila brez carskega reza, če bi redno uporabljala pristop do konca nosečnosti.

Maja

 
ALENKINA PRIPOVED:

Sem&vem® in obdobje karantene zaradi prehladnega virusa imenovanega korona virus

Takoj, ko se je začela, sem jo vzela za priložnost. To je očitni rezultat moje dolgoletne intenzivne prisotnosti na Rudijevih predstavah in ostale uporabe orodij pristopa Sem&vem®. O tem celo moja pamet ne dvomi povsem. Zaradi res dobrih rezultatov pri obvladovanju stresnih trenutkov, se oglaša sicer sum iz ozadja: ne vem, ali je bila moja pamet tako zelo prestrašena, da se mi je bolj ali manj prepustila, ali sem dejansko že presegla njene najhujše premaknjenosti in jih v resnici obvladujem.

Vsakodnevne začetne napade panike sem uspešno pravočasno izključila. Skratka uspela sem se spomniti, kaj je prva pomoč v ključnem trenutku, kar mi je do tega obdobja uspevalo le občasno. Ker sem že pred obdobjem karantene bila v stanju reakcije, ki mi je na nek način poskušala sesuti že dosežene rezultate na področju prehranjevanja, sem se zavestno odločila, da če kdaj, je zdaj čas, da naredim red. Tako sem se vso obdobje približno 1 uro na dan ukvarjala predvsem s prehrambenimi razvadami in izmenično še predsodki s področja spolnosti svoje pameti. V ta namen sem uporabljala 16 DVD posvečenih tema dvema temama vključno z dvema za sproščanje. Namesto predstave v živo ali predstave v kabini Prebujevalnici sem si pomagala z DVD, revijami Sprememba, Naravnikom in občasno, pri samem sproščanju, če res nisem zmogla sama, s posnetkom Rudijevega glasu. Nekatere teme sem izbrala na slepo srečo z izključeno pametjo, nekatere sem poiskala v svoji DVD knjižnici z namenom. Prav tako sem občasno porabila namesto za reševanje križank čas tudi za prebiranje na slepo srečo izbranih strani v revijah Sprememba in Naravniku. Nadaljujem sicer manj intenzivno tudi po karanteni.

Na področju prehrane sem dokončno razumela - (že nekaj časa sem to sicer nosila v glavi, saj sem to neštetokrat prebrala tudi v Naravniku) - da ni nič narobe s hrano ampak da je narobe to, ker pamet teži k neprestanemu mletju in vnašanju hrane ne glede ali jo telo sploh potrebuje, ker se je pred kratkim zaključil obilni zajtrk ali kosilo. Skratka pri meni so glavni problem količine in način vnašanja, kamor sodi tudi hitro in hlastno požiranje. Vsekakor odlični pogoji za kisanje mojega telesa, da ne govorim o maščobnih blazinicah in blazinah. Do leta 2020 sem te stranpoti obvladovala predvsem s pomočjo podaljšanih vikendov, kjer sem uspela za daljši čas stabilizirati prehrambene razvade od enega do drugega, skratka zanašala sem se na pomoč zunanjih okoliščin. Tokrat pa se v resnici zavedam škode, ki jo pamet naredi telesu, če sem odsotna. Praktično zmorem ustaviti že misel, da bi bilo zdaj odlično dati kaj v usta, pri čemer, če se slučajno le ne zbudim, mirno požrem vnesen grižljaj ali dva in ne dopuščam, da bi me pamet za male prehrambene prekrške grizla. Razen tega se ves čas tudi veliko namensko gibljem na svežem zraku vsaj trikrat na dan po dvajset minut ali pol ure in zjutraj delam obvezno zvočne vaje v mestnem parku ali mestnem gozdu, vključno z jutranjo telovadbo. Pri vseh dejavnostih uživam, pamet ni moteča, če pa je jo znam preusmeriti.

Vse kar sem dosegla na področju spolnosti je seveda intimno, kar pa ne pomeni da nisem pripravljena deliti izkušenj, čeprav je malo verjetno da bi bile za kogarkoli tako uporabne kot so zame.

Vsekakor mi je jasno, da je to samo uspešen začetek in da je uspešen konec nekje v daljni prihodnosti, samo pot do tja bo očitno manj trnjeva.

Alenka


JURIJEVA PRIPOVED:

 Pristop Sem&vem® običajno uporabljam zjutraj. Z uporabo pristopa ob začetku dneva zberem energijo, ki mi omogoči, da na izbrani dan opravim več nalog kot bi jih sicer in se tistega dne počutim bolje kot bi se, če pristopa ne bi uporabljal.  

 Jurij


ANDREJEVA PRIPOVED:

 S pristopom Sem&vem® sem se seznanil že pred 25leti. Takrat, še kot Qui gong metoda. Zaradi težkih osebnih preizkušenj sem iskal pomoč in po naključju, prišel v kontakt z Rudijem. Že ko sem prvič vstopil v modro dvorano, sem začutil, da je to tisto, kar sem dolgo iskal in začel sem redno obiskovati, takrat še tretmaje. Stanje se mi je izboljševalo, sicer sem počasi napredoval, a sem vztrajal in se vse bolj zavedal, da ključno vlogo za svoje življenje prevzemam sam, vendar ta metoda, mi lahko pri tem veliko pomaga. Obiskoval sem tudi tresenja, enotedenske treninge na Malem lošinju, osebne pogovore z Rudijem. Metoda je vsekakor postala del mene in jo uporabljam v vsakodnevnem življenju.

Čeprav nekaterih težav še vedno nisem uspel rešiti, imam s to metodo zelo pozitivne in blagodejne rezultate.

Andrej